دانه قهوه بسته به گونه و شرایط کاشت آن خصوصیات متفاوتی دارد. دانه قهوه در دو نوع اصلی عربیکا و روبوستا دستهبندی میشوند. قهوه عربیکا بخش اعظم دانه قهوه تولیدی در جهان را تشکیل میدهد. قهوه عربیکا به دلیل طعم ملایمتر و نسبتا شیرینتر بیشتر مورد علاقه خریداران عمده دانه قهوه قرار دارد.
فروش دانه قهوه در جهان به دلیل رغبت بیشتر به قهوه عربیکا بر این نوع قهوه متمرکز است. قهوه روبوستا گرچه از نظر طعم در مقایسه با قهوه عربیکا تلختر به نظر میرسد، اما در برابر آفات و بیماریهای گیاهی مقاومت بالاتری از خود نشان میدهد.
قهوه روبوستا نیز طرفداران خودش را دارد. به علاوه ترکیبهای قهوه لزوما به صورت خالص از قهوه عربیکا ساخته نمیشوند. بلکه قهوه روبوستا هم به آن اضافه میشود.
انواع دانه قهوه عربیکا که در بازارهای قهوه جهان از محبوبیت بیشتری برخوردارند، عباتاند از:
- دانه قهوه برزیل
- دانه قهوه مکزیک
- دانه قهوه پلنتیشن هند
- دانه قهوه پرو
- دانه قهوه کنیا
- دانه قهوه کلمبیا
- دانه قهوه سوماترا اندونزی
- دانه قهوه اتیوپی
شناختهشدهترین انواع دانه قهوه روبوستا نیز عبارتاند از:
- چری هند
- پیبی هند
- دانه قهوه اندونزی روبوستا
- دانه قهوه جاوا روبوستا
- دانه قهوه ویتنام
- دانه قهوه برزیل روبوستا
- دانه قهوه اوگاندا روبوستا
درجه رست قهوه
جالب است بدانید فروش عمده ی دانه های قهوه علاوه بر نوع، با تفکیک دیگری نیز صورت می گیرد! این تفکیک حاصل از میزان روست ( برشته ) شدن دانه یا پودر قهوه می باشد، و به شرح زیر است:
- قهوه لایت ( قهوه ای که درجه ی روست شدن آن بسیار کم است، تلخی اش در مقایسه با دو نوع دیگر ناچیز تر است و رنگ آن نیز بسیار روشن می باشد )
- قهوه مدیوم ( قهوه ای که درجه روست شدن آن کمی بیشتر از قهوه لایت است، تلخی و رنگ اش در مقایسه با قهوه ی لایت در حد متوسط و کمی بیشتر می باشد )
- قهوه دارک ( درجه ی روست شدن قهوه های دارک بیشتر از دو نوع دیگر است، جوری که کاملا برشته شده و رنگ آن به قهوه ای تیره یا سوخته تبدیل می شود و طعمش نیز در مقایسه با دو نوع دیگر تلخ تر خواهد بود )
مرغوب ترین دانه قهوه کدام است؟
اگر برایتان سوال پیش بیاید که مرغوب ترین و درجه یک ترین نوع دانه های قهوه رست شده کدام نوع هستند، و از کجا می توان با خیالی راحت از کیفیت دانه ی قهوه ی مورد نظر آن را تهیه کرد، باید بدانید که بهترین و مرغوب ترین دانه های قهوه، آن دسته از دانه هایی می باشند که از زمان روست شدن آنها مدت زیادی نگذشته باشد.
در این حالت قهوه کیفیت و تازگی اش را حفظ می کند و عطر و طعم دلچسبی که ناشی از تازگی اش می باشد را هم از دست نمی دهد. اما هر چه از میزان روست شدن آن مدت بیشتری بگذرد، قهوه حالت کهنه تری به خودش می گیرد و این موضوع کیفیت قهوه را تحت تاثیر قرار می دهد.
اگرچه گفته می شود دانه قهوه رست شده فله، در شرایط نگهداری ایده آل نهایتا تا شش ماه قابل استفاده است. اما توصیه می کنیم چنانچه جزو فروشندگان قهوه فله هستید بیش از یک ماه قهوه را در انبارهای خود حتی در شرایط ایده آل نگه ندارید.
سحر
خوب بود
حسین
پسندیدم
admin
تست
admin
تست